Veldia introduceert nieuwe ‘extended life accu’ met langere levensduur & verbeterde veiligheid

 
De accu is de achillespees van de elektrische fiets en staat met stip op nummer 1 qua klachten en problemen. Een onderzoek onder ANWB leden vorig jaar wees uit dat de helft van de ebike bezitters problemen heeft met de accu: de accu is snel leeg of valt uit. Ook zijn de hoge kosten voor een vervangende accu bezwaarlijk.

Om de levensduur te verbeteren heeft Veldia veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van een eigen accu. Onze nieuwe extended life accu is nu beschikbaar en is een grote verbetering qua levensduur en onderhoudskosten.

Belangrijkste kenmerken

  • Betere temperatuurbeheersing waardoor de levensduur verlengd wordt en de brandveiligheid toeneemt.
  • De controller is in het nieuwe ontwerp aan de onderzijde van de accu geplaatst. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor cellen (tot 60 cellen) en door deze efficiënte opbouw is een accucapaciteit van 20Ah/ 720Wh in dezelfde compacte behuizing mogelijk.
  • De accu is voorzien van een USB poort waarmee het geheugen van de BMS (Battery Management System) uitgelezen kan worden, dat een snelle storingsanalyse mogelijk maakt.
  • De modulaire opbouw van deze accu zorgt er voor dat de accu eenvoudiger en goedkoper te repareren of te reviseren is.
  • Veldia biedt momenteel 3 jaar garantie op haar extended life accu’s. Medio 2018 wil Veldia een accu aanbieden met maar liefst 5 jaar garantie (de verbeterde BMS wordt momenteel getest).

Naar 5 jaar accu garantie

In 2018 wordt het nieuwe ontwerp verbeterd door de ontwikkeling van een nieuwe BMS (Battery Management System). Het nieuwe BMS biedt de gebruiker de keuze om de accu tot 80% of 100% op te laden. Door de accu voornamelijk tot 80% op te laden (in een gecontroleerd oplaadproces, zodat de cellen niet uit balans raken) kan de levensduur van de accu meer dan verdubbeld worden. Een enkele keer kan de accu 100% geladen worden, indien de verwachte afstand per rit dit vergt.

Accucapaciteit tot 720Wh (20Ah)

De nieuwe Veldia extended life accu is leverbaar in 4 accucapaciteiten in dezelfde accubehuizing:
– 375 Wh (10,4 Ah)
– 470 Wh (13 Ah)
– 560 Wh (15,6 Ah)
– 720 Wh (20 Ah)

Los verkrijgbaar of via Veldia fietsen en ombouwsets

Veldia biedt 3 elektrische fietsmodellen aan via de vakhandel, voorzien van deze nieuwe accu technologie. De accu’s zijn daarnaast los of in complete pakketten (inclusief motor en toebehoren) leverbaar voor het reviseren van verouderde elektrische fietsen of het ombouwen van fietsen tot elektrisch.

De nieuwe accu’s zijn per stuk verkrijgbaar vanaf retailverkoopprijs € 389,- incl btw.
De Veldia accusets incl. bagagerek en acculader zijn verkrijgbaar vanaf retailverkoopprijs € 469,- incl btw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *